παρoυσίαση ΚΠΕ

Last from galezako

Προγραμματισμένες δραστηριότητες

Μάρτιος 2024
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Σποτ Υπ. Παιδειάς

 

Μπράβο Let' s do it!!!

 

Την Κυριακή, 6 Απριλίου 2014, το Σχολείο μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιοκάστρου συμμετείχε στην ημέρα " Let' s do it ". Πρόκειται για μία πανευρωπαϊκη προσπάθεια καθαρισμού των ακτών. Στην περιοχή της Ερμιονίδας ο συντονισμός του έργου έγινε από τον Δήμο Ερμιονίδας, ο οποίος μας προμήθευσε με τα αναγκαία γάντια και σακούλες. Σε εμάς ανατέθηκε η παραλία της Δάρδιζας, στην οποία πολλοί από εμάς πηγαίνουμε για μπάνιο το καλοκαίρι.

 

 Αναγκαίο όμως είναι και το χαμόγελο και η χαρούμενη διάθεση για να φέρουμε εις πέρας το έργο μας. Μαζευτήκαμε λοιπόν το πρωί της Κυριακής στο Σχολείο μας για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί. Όταν φθάσαμε, μία δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε. Η παραλία ήταν γεμάτη σκουπίδια. Εμείς όμως δεν πτοηθήκαμε και ξεκινήσαμε να καθαρίσουμε την παραλία παίζοντας και τραγουδώντας. 

 

  Αφού καταστρώσαμε τα σχέδιά μας, χωριστήκαμε σε ομάδες,  φορέσαμε τα γάντια μας και πήραμε τις θέσεις μας. 

 

 

Η όλη προσπάθεια  μας  διήρκησε περίπου 4 ώρες, αφού  για να είμαστε και ειλικρινείς, κάναμε πολλά διαλείμματα. 

    

 Στις φωτογραφίες βλέπετε την προσπάθειά μας να μαζέψουμε τα σκουπίδια της παραλίας, τα οποία ήταν πάρα πολλά εξαιτίας και των γεμάτων κάδων απορριμάτων, οι οποίοι ήταν δίπλα στην παραλία.

 

 

 Καθώς πλησιάζαμε στο αντίθετο άκρο της παραλίας από εκείνο που ξεκινήσαμε νιώθαμε πολύ ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Αφήσαμε πίσω μας μία πεντακάθαρη παραλία, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

 

 

 

 Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους μαθητές και στις μαθήτριες του Σχολείου, οι οποίοι και οι οποίες θυσίασαν το πρωινό της Κυριακής τους για ένα κοινό σκοπό. Επίσης μεγάλες ευχαριστίες και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που μας συμπαραστάθηκε και μας βοήθησε στην προσπάθεια αυτή. Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Ερμιονίδας για τον συντονισμό της προσπάθειας και την παροχή των υλικών. 

 Για το τέλος σας θυμίζουμε αυτή την όμορφη διαφήμιση του ΕΟΤ για τον καθαρισμό των ακτών και των θαλασσών.

 

 

  

 

 

 

Ευτυχισμένο το 2016!!!

ΦΕΚονόματος χωριου


Η εφημερίδα μας


Χρήσιμοι σύνδεσμοι