παρoυσίαση ΚΠΕ

Last from galezako

Προγραμματισμένες δραστηριότητες

Απρίλιος 2024
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Σποτ Υπ. Παιδειάς

 

Συμμετοχή στον περιφερειακό διαγωνισμό Legowedo!

 To Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015, ο Μάριος, η Γεωργία και  Μαρίνα της έκτης τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στον 1ο περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής Lego wedo, ο οποίος διεξήχθη στην Τρίπολη...

 

 

 Σκοπός του διαγωνισμόυ ήταν η δημιουργία κατασκευής, η οποία να έχει δύο αυτοματισμούς.

 Η δική μας κατασκευή ήταν εμπνευσμένη από την ανακύκλωση. Γι΄αυτό το λόγο κατασκευάσαμε ένα απορριμματοφόρο. Σκοπός του απορριμματοφόρου ήταν να ανιχνεύει και να σταματάει μπροστά από τους κάδους ανακύκλωσης (με τη χρήση αισθητήρα απόστασης) και στη συνέχεια να σηκώνει τον κάδο, να τον αδειάζει και να τον τοποθετεί στη θέση του (με τη χρήση αισθητήρα κλίσεως).

 Στην Τρίπολη βρέθηκαν 10 σχολεία από την περιφέρεια Πελοποννήσου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο. Αργήσαμε λίγο να φθάσουμε άλλα προλάβαμε και συναρμολογήσαμε την κατασκευή μας.

 Εντατικές προετοιμασίες 1 ....

 

 Τελευταίες λεπτομέρειες.....

 

Έτοιμοι για την παρουσίαση!!!

Ένα άλλο μέρος του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία ενός σεναρίου με το πρόγραμμα scratch. Εμείς κατασκευάσαμε ένα πρόγραμμα - παιχνίδι, όπου ένα απορριμματοφόρο μετακινείται σε μία γειτονία και μαζεύει όσο περισσότερους κάδους μπορεί σε δύο λεπτά. 

 

Φωτογραφίες από το παιχνίδι μας!!Φ

Φωτογραφίες από το παιχνίδι μας !!!!

 

 Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 11:00 και ολοκληρώθηκε κατά τις 14:00. Ειλικρινά οι ιδέες των παιδιών και οι κατασκευές τους ήταν πανέμορφες και δημιουργικές. Πρώτος νικήτης ήταν ένα εκπαιδευτήριο από την Καλαμάτα με μία ολοκληρωμένη και πλήρως αυτοματοποιημένη δημιουργία. 

 Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος και χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους και τη μετουσίωσαν σε αυτοματοποιημένες κατασκευές. Συγχαρητήρια και στη δική μας ομάδα: τη Μαρίνα, το Μάριο και τη Γεωργία, οι οποίοι αφιέρωσαν το χρόνο τους εκτός σχολικού ωραρίου για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

 Εμείς ήδη ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο διαγωνισμό!!!

 

Ευτυχισμένο το 2016!!!

ΦΕΚονόματος χωριου


Η εφημερίδα μας


Χρήσιμοι σύνδεσμοι