παρoυσίαση ΚΠΕ

Last from galezako

Προγραμματισμένες δραστηριότητες

December 2017
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Σποτ Υπ. Παιδειάς

 

Λειτουργία/Κανονισμός Βιβλιοθήκης

Λειτουργία Βιβλιοθήκης


- Στόχοι Βιβλιοθήκης                                                                                     - Αναζήτηση βιβλίων / Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη 

- Κανόνες χρήσης των βιβλίων

- Συμμετοχή στην Ενιαία βιβλιοθήκη                                             

 Στόχοι Βιβλιοθήκης

Το Σχολείο μας προσπαθεί να δημιουργήσει μία βιβλιοθήκη με αρκετά μεγάλο αριθμό βιβλίων, όχι μόνο παιδικών αλλά από όλες τις επιστήμες και για όλες τις ηλικίες. Σκοπός μας είναι η βιβλιοθήκη του Σχολείου να λειτουργήσει ως Βιβλιοθήκη του χωριού μας και ο καθένας να μπορεί να δανείζεται το βιβλίο που τον ενδιαφέρει. Υπάρχει μία συνεχής προσπάθεια βελτίωσης των τίτλων της.                                          

 Σκοπός της βιβλιοθήκης είναι η δημιουργία ενός δικτύου δανεισμού βιβλίων στο χωριό μας αλλά και ευρύτερα στην περιοχή της Ερμιονίδας.Τα βιβλία που δανείζονται από την Βιβλιοθήκη του Σχολείου προέρχονται από :

a) τα βιβλία του Σχολείου, 

β) τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, οι οποίοι επιθυμούν να δανείσουν τα βιβλία τους σε όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει και                                    

γ) από οποιονδήποτε θα ήθελε να δανείσει τους τίτλους των βιβλίων του, συνεισφέροντας έτσι στην ανάγνωση των βιβλίων του από περισσότερους αναγνώστες, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό στην περίοδο κρίσεως.

 Στην πραγματικότητα γίνεται μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δίκτυο δανεισμού βιβλίων, ώστε ένα βιβλίο να μπορεί να ταξιδέψει και να διαβαστεί από πολλούς αναγνώστες. Πρόκειται για μία προσπάθεια ενοποίησης των ξεχωριστών βιβλιοθηκών μάς σε μία " ενιαία " με τη δύναμη που παρέχει το διαδίκτυο.  

Αναζήτηση βιβλίων /  Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη

 Για το σκοπό αυτό τα βιβλία  βρίσκονται σε μία βάση δεδομένων, μία ηλεκτρονική βιβλιοθήκη (εδώ), όπου :               1)  μπορείτε να αναζητήσετε και να διαλέξετε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να αναζητήσετε το βιβλίο είτε με τον τίτλο (title), το συγγραφέα (author) ή την κατεγορία (category). Αν το βιβλίο είναι διαθέσιμο προς δανεισμό:

1) στέλνετε ένα e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.  , στο οποίο γράφετε τον τίτλο του βιβλίου και το ονομά σας ή μπορείτε να επικοινωνήσετε  με το Σχολείο στο τηλέφωνο 275409100 (σας συμβουλεύουμε το e-mail, γιατί δεν τα πάμε καλά με τα τηλέφωνα).

2) Το Σχολείο θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας παραδώσει το προς δανεισμό βιβλίο.

Κανόνες χρήσης των βιβλίων

 Από τη στιγμή που θα παραλάβετε το βιβλίο, οφείλετε να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση. Το βιβλίο δανείζεται για 15 μέρες, με δυνατότητα επέκτασης του δανείσμου για μία ακόμη εβδομάδα.                                                Συμμετοχή στην προσπάθεια Ενιαία βιβλιοθήκη

 Όσοι ενδιαφέρονται να περιληφθούν κάποιοι τίτλοί από τα βιβλία της βιβλιόθήκης τους σε αυτή την προσπάθεια, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Σχολείο είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά. Θα διατηρούν τα βιβλία σπίτι τους - εκτός κι αν θέλουν να τα δωρίσουν στη Σχολική Βιβλιοθήκη - κι όταν βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος, τότε θα δανείζεται. Όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αυξήσουμε τη φιλαναγνωσία στην περιοχή μας.                          

 

Ευτυχισμένο το 2016!!!

ΦΕΚονόματος χωριου


Η εφημερίδα μας


Χρήσιμοι σύνδεσμοι