παρoυσίαση ΚΠΕ

Last from galezako

Προγραμματισμένες δραστηριότητες

Απρίλιος 2025
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Σποτ Υπ. Παιδειάς

 

Επίσκεψη στο Φράγχθι και στο Μουσείο μελιού

 

 Την Τρίτη, 10 Μαΐου 2014, πήγαμε επίσκεψη στο Σπήλαιο Φράγχθι και στη συνέχεια στο Μουσείο μελιού στο Κρανίδι.

 Το σπήλαιο Φράγχθι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και ενδιαφέροντα προϊστορικά μέρη της Ελλάδος. Υπήρξε οικισμός κατά την προϊστορική περίοδο και φαίνεται ότι εκατοικήτο από το 40000 π.Χ. Βρέθηκαν αρκετά αντικείμενα της εποχής εκείνης, τα οποία μας έδωσαν πολλές πληροφορίες για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκείνης της περιόδου. Περισσότερες πληροφορίες για το σπήλαιο Φράγχθι μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.  

 Το σπήλαιο Φράγχθι είναι προσβάσιμο με δύο τρόπους' ένας δια θαλάσσης και ο δεύτερος μέσω ενός όμορφου μονοπατιου, το οποίο ξεκινάει από την παραλία του Λαμπαγιαννά. 

 

  

Φωτογραφίες από το μονοπάτι προς το σπήλαιο Φράγχθι

  Μόνο οι μαθητές της Γ΄, Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξης ακολούθησαν το μονοπάτι, ενώ οι λιλιπούτειοι μας μαθητές της Α΄και Β΄ τάξης παρέμειναν στο γραφικό εκκλησάκι του Αη Γιάννη στην παραλία.

 Αν και το μονοπάτι είναι λίγο δύσκολο, εμείς δεν πτοηθήκαμε και σαν αιλουροειδή καταφέραμε μετά πό ένα πεντάλεπτο να βρεθούμε στην είσοδο του σπηλαίου.

 

  Η είσοδος του σπηλαίου

  Στην είσοδο του  σπηλαίου μας περίμενε  ο κύριος Μπούτρης,  κάτοικος των Φούρνων, ο οποίος μας ξενάγησε στο  εσωτερικό του σπηλαίου και μας  έδωσε πολύτιμες  πληροφορίες γι΄αυτό.  

 Το εσωτερικό του σπηλαίου είναι εντυπωσιακό και περιποιημένο με ξύλινα σκαλοπάτια και ενημερωτικές πινακίδες, οι οποίες εξηγούν όλα όσα είναι απαραίτητα να γνωρίζει ο επισκέπτης.

 

 Η ώρα όμως πέρασε και έπρεπε να γυρίσουμε στην παραλία, όπου μας περίμεναν τα "μικρά" μας.

 

 

 Επόμενος προορισμός ήταν το Μουσείο μελιού στο Κρανίδι. Πρόκειται για μία ιδιωτική επιχείρηση παραγωγής και συσκευασίας μελιού.                                      

 

 

 Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης μας ξενάγησαν στους χώρους της και μας έδειξαν βήμα βήμα τον τρόπο με τον οποίο παράγεται και συσκευάζεται το μέλι.   

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Στην συνέχεια πήγαμε στο μουσείο, το οποίο περιέχει αντικέιμενα λαϊκής τέχνης και αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στη μελισσοκομική τέχνη. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η κυψέλη, στην οποία είχαν αντικαταστήσει το ξύλο με γυαλί, έτσι ώστε να μπορούμε να βλέπουμε στο εσωτερικό της πως εργάζονται οι μέλισσες σε πραγματικό χρόνο.

 

 

  Στο τέλος, εξουθενωμένοι καθίσαμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ξεκούρασης με τα παγκάκια κάτω από τις χαρουπιές να γευτούμε το νοστιμότατο ψωμί με το μέλι που μας προσέφεραν και να ξεκουραστούμε, πριν πάρουμε το λεωφορείο της επιστροφής.

 

Ευτυχισμένο το 2016!!!

ΦΕΚονόματος χωριου


Η εφημερίδα μας


Χρήσιμοι σύνδεσμοι